KUBV

Oefeningen zelfportret

Aquarelverf
Deze heb ik gekozen omdat ik het kleurgebruik mooi vind. De overgang van de kleuren in de iris van het oog mooi gelukt. Tijdens het werken aan deze opdracht heb ik ontdekt dat het toevoegen van water in grote of kleine hoeveelheden de kleuren sterk beïnvloedt, dit is te zien aan de schaduwen.
Potlood
Deze tekening is in zekere zin belangrijk geweest voor deze opdracht. Met deze tekening heb ik geprobeerd uit te vinden waar en hoe de verhouding in mijn gezicht met betrekking tot mijn ogen, neus, mond, haar et cetera zich tot elkaar verhoudt. Dit is niet mijn mooiste tekening maar het heeft wel de basis gelegd voor mijn andere tekeningen.
Houtskool
Tijdens het maken van deze tekening heb ik ontdekt dat verschillende technieken mogelijk om met houtskool te werk te gaan. Ik heb klasgenoten zien krassen, het kooltje plat zien gebruiken of juist zacht tegen het papier aan te drukken. Dit gaf mij ideeën houtskool op verschillende manieren te gebruiken.

Zelfportret

Reflectie

Ik heb voor plakkaat- en aquarelverf gekozen, omdat ik mooie kleuren zag liggen, en ik wilde dit materiaal graag uitproberen.

Ik heb gekozen voor een A3 formaat, omdat ik dan ook min of meer mijn gezicht op ware grootte kon gebruiken.

Het portret heb ik karakter gegeven door in eenvoudige pennenstreken de contouren van mijn gelaat weer te geven. Mijn tekening is beslist niet fotografisch getekend, door het gebruik van het materiaal herken ik mijzelf er in.

Het kleurgebruik heb ik realistisch vormgegeven. Zo heb ik roze lippen, blond haar en een lichte huid. De compositie van mijzelf is frontaal.

Wat betreft mijn gezichtsuitdrukking heb ik mijzelf met een neutrale blik afgebeeld. Mijn houding is rechtzittend, terwijl ik in de verte vooruit kijk.

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag